Lees verder
De Limburgse economie groeit bovengemiddeld en de Europese Commissie heeft deze provincie onlangs een innovatieleider genoemd. Volgens Twan Beurskens, gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur is deze kwalificatie voor een groot deel te danken aan het succes van de Brightlands campussen.
Redactie / Nederland

‘We bereiken een kritische massa,’ zegt Beurskens. ‘Het aantal nieuwe kenniswerkers sinds de oprichting van Brightlands zit ruim boven de 2000. Het investeringsbedrag van overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven heeft de miljard euro gepasseerd. Er hebben zich verschillende nieuwe bedrijven gevestigd, zowel gevestigde ondernemingen als start-ups. Met beide ben ik blij, maar vooral de snelle groei van het aantal starters doet me deugd. Zij zijn cruciaal voor innovatie.’

Beurskens stelt dat Brightlands wel nog een weg te gaan heeft om de merknaam goed neer te zetten. ‘Het is essentieel om ons in de wereld te presenteren als één organisatie, waar gewerkt wordt aan nieuwe materialen, agrofood en life sciences en big data.’ Toch kunnen Den Haag en Brussel niet meer om het feit heen dat Limburg een vooraanstaande rol speelt in de Nederlandse en Europese kenniseconomie.

Lees het volledige interview op de website van Brightlands