Lees verder
De eerste academische opleiding Sustainable Entrepreneurship van Nederland start in september 2018 aan de Campus Fryslân te Leeuwarden, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).
Redactie / Leeuwarden

In de nieuwe master werken studenten en bedrijfsleven nauw samen. Studenten leren letterlijk alles over succesvol duurzaam ondernemen in theorie en praktijk. Van leiderschap tot strategie, tot management en beleid.

‘Onze directe samenwerking met het bedrijfsleven geeft een grote kans op een baan. Dat maakt het tot een uniek programma waar Leeuwarden en heel Noord-Nederland trots op kan zijn’, zegt professor Gjalt de Jong op de website van de RUG. De Jong is hoogleraar duurzaam ondernemen aan Campus Fryslân en directeur van de nieuwe opleiding.

Centre for Sustainable Entrepreneurship

De nieuwe master is onderdeel van het Centre for Sustainable Entrepreneurship (CSE) van Campus Fryslân. Binnen het CSE werken vijf PhD studenten (promovendi) aan onderzoek naar aspecten van duurzaam ondernemen. Tevens biedt het CSE ondernemers de ruimte masterclasses te volgen over onderwerpen die gerelateerd zijn aan ondernemen in de duurzame en circulaire sector.