Lees verder
Bijna 90 procent van de industriële bedrijven zal de uitgaven voor energie-efficiency in de komende vijf jaar verhogen. Meer dan de helft (52 procent) is van plan om binnen dezelfde periode Net Zero te bereiken. Dat blijkt uit een wereldwijde enquête die is uitgevoerd door technologiebedrijf ABB in februari dit jaar.
Redactie / Zürich

Bijna alle ondervraagde bedrijven (97 procent) investeert al of is van plan te investeren in het efficiënter maken van hun energieverbruik en 40 procent gaat dat nog dit jaar doen. Mogelijk zullen de inmiddels fors gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne dit percentage nog verder opdrijven.

Er zijn echter ook enkele punten van zorg. Kosten wordt door 50 procent genoemd als de grootste belemmering voor om de energie-efficiëntie te verbeteren. Dat geldt vooral voor bedrijven die dat tot nu toe nog niet hebben gedaan en ten tijde van de enquête niet van plan waren om dat te gaan doen.

Aan het onderzoek deden 2294 bedrijven mee, waarvan ruim de helft actief in de maakindustrie. Het rapport is te downloaden op de website van ABB.

Beeld: rawf8/Shutterstock