Lees verder
Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen viert dit jaar haar tienjarig bestaan met een 'Next Ten' reeks evenementen die op dinsdag 10 mei van start gaat.
Redactie / Geleen

Met DSM, Universiteit Maastricht en Provincie Limburg als grondleggers werd Brightlands Chemelot Campus in 2012 ‘gebouwd’ op de pijlers wetenschap/onderwijs, ondernemerschap en overheid. In deze tien jaar heeft de campus zich ontwikkeld tot een vooruitstrevend innovatief ecosysteem voor duurzame chemie, circulaire materialen en biomedische oplossingen.

Dit campus-ecosysteem bestaat nu uit 107 bedrijven en organisaties die werk bieden aan meer dan 3.000 mensen en meer dan 1.000 studenten. Het aantal universiteits-, hogeschool- en beroepsstudenten op de campus is met 244% gegroeid ten opzichte van de eerste 300 studenten die tien jaar geleden hun intrede deden op de campus. De groei van bedrijven, banen en studenten betekende ook dat er meer ruimte nodig was. Het Center Court-gebouw en twee Brighthouses werden gebouwd en de totale oppervlakte werd meer dan verdubbeld tot 114.000 m2.

Rode loper

Het openingsevenement op 10 mei staat in het teken van de introductie van nieuwe campusbedrijven en nieuw talent. De deelnemende organisaties zullen vanaf de rode loper pitches geven over de meest recente innovaties waar zij aan hebben gewerkt. Bedrijven en talent kunnen elkaar ook ontmoeten en netwerken tijdens het evenement. Studenten van de Europaschule in Herzogenrath, Duitsland, en van het Porta Mosana College in Maastricht zullen hun ontwerpen presenteren die gemaakt zijn van gerecycled textiel. Dit is een onderdeel van het project Focus on Talent van CHILL (Chemelot Innovation and Learning Labs) en Wanderful.Stream, onder begeleiding van ontwerpster Maria Voth Velasco.

“Next Ten” staat symbool voor dit jubileumjaar waarin we tien jaar op de campus vieren en elkaar via speciale evenementen uitdagen en inspireren om mee te bouwen aan een circulaire en gezonde samenleving”, zegt Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus. “We zijn echter nog lang niet klaar. Om morgen relevant te zijn, moet je vandaag investeren in talent. Samen maken we van Limburg de nieuwe Europese koploper op het gebied van circulariteit en gezondheid.”

Kijk voor meer informatie op de website van Brightlands.

Beeld: Brightlands Chemelot Campus