Lees verder
Op 10 november organiseert Brightlands Chemelot Campus een talentendag voor studenten aan het MBO, HBO en universiteiten. De dag is ook bedoeld voor docenten aan voornoemde kennis- en onderwijsinstellingen.
Redactie / Geleen

De Brightlands Chemelot Talent Day biedt de bezoekers inzicht in de perspectieven (opleidingen, stages, werkplekken) voor studenten en young professionals op de campus en het Chemelot Industrial Park. ‘Binnen een uniek ecosysteem krijgen studenten de kans om al tijdens hun opleiding nauw samen te werken met wetenschappers, bedrijven en mogelijk hun toekomstige collega’s. Daarnaast hebben young professionals uitgebreide mogelijkheden zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en het vooruitzicht op een interessante carrière binnen chemie en materialen’, aldus de organisatie.

Master Biobased Materials

Kennisontwikkeling en -deling is een belangrijk aspect van Brightlands Chemelot Campus. Zo is twee jaar geleden de Master Biobased Materials opgezet. Afgelopen zomer studeerde de eerste lichting af. Inmiddels staat de volgende lichting al klaar om volgend jaar af te studeren. In 2018 gaat de ‘derde golf’ rollen. Opleidingsdirecteur Menno Knetsch: ‘We hebben rond de 15 studenten geselecteerd. Het hangt onder meer af van financiële ondersteuning of deze allemaal in kunnen tekenen voor de Master. Qua interesse mogen we niet klagen. Wel willen we dit jaar nadrukkelijker op de trom slaan, onder meer op de voornoemde Talent Day. Op deze dag laten we zien wat de Master behelst en welke vervolgstappen studenten kunnen nemen bij de vele bedrijven op Brightlands Chemelot Campus.’

Lees het uitgebreide artikel: Master biobased materials passie en drive.
Of bekijk de agenda voor meer informatie over de talentendag.