Lees verder
De opleiding Applied Science van Zuyd Hogeschool (Maastricht/Heerlen) gaat gebruik maken van een Brighthouse op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.
Redactie / Geleen

Brighthouse is een nieuwe innovatieve leer-werkomgeving, die op 24 mei 2019 officieel is geopend. Vanaf september 2019 kunnen hier elk studiejaar nog eens 100 extra studenten van Zuyd les krijgen in de beroepspraktijk, bovenop de derde en vierdejaarsstudenten die al bij Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) op de campus studeren.

De opleiding Applied Science legt zich onder meer toe op het brede gebied van de (bio)chemische moleculaire wetenschap. Afgestudeerden komen bijvoorbeeld terecht in de geneesmiddelenindustrie, chemische industrie of voedingsmiddelenindustrie. Maar ook bij waterschappen, ziekenhuizen, universiteiten en overheidsinstellingen.

De overeenkomst sluit naadloos aan bij de ambities van de Brightlands Chemelot Campus om jong talent aan zijn ecosysteem te binden. Zuyd hecht vanuit onderwijsperspectief grote waarde aan het opleiden van studenten in de beroepspraktijk.