Lees verder
Transform Materials, een groen technologiebedrijf met een gepatenteerd netto CO2-negatief proces voor het kosteneffectief commercieel produceren van waterstof en acetyleen, gaat zijn Europese activiteiten starten vanuit een vestiging op de Brightlands Chemelot Campus.
Redactie / Geleen

Transform Materials heeft een baanbrekende technologie ontwikkeld die gebruikmaakt van door microgolven gegenereerd plasma om aardgas van energie te voorzien en zo acetyleen en waterstof te vormen zonder enige CO2-uitstoot. Het is een vervanging voor de oude processen in de chemische industrie die onzuiverheden genereren en broeikasgassen vormen. Ook produceert Transform waterstof op een energie-efficiënte manier.

De campus en het Chemelot Industrial Park hebben voor Transform als belangrijk voordeel dat van hieruit versneld productiefabrieken in Europa kunnen worden opgezet om de aanwezigheid op het continent uit te breiden.

Brightlands Chemelot Campus is een innovatieve campus voor bedrijven die diep geworteld zijn in de industrie en zich bezighouden met uitdagingen op het gebied van materialen en chemie. Gevestigd in de provincie Limburg bevinden de Brightlands Chemelot Campus en het Chemelot Industrial Park zich in het hart van de industriële regio in Europa. Als belangrijke motor voor vooruitgang en innovatie biedt deze regio faciliteiten waarmee Transform nieuwe processen kan testen en opschalen.

Beeld: CandMePix/Shutterstock