Lees verder
Het Brits-Nederlandse biotechbedrijf Deep Branch vestigt zich op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Daar gaat het bedrijf een pilot plant bouwen voor de productie van eiwitten uit CO2 en waterstof, met behulp van micro-organismen. Deze eiwitten vormen de basis voor duurzaam en hoogwaardig vis- en pluimveevoer.
Redactie / Geleen

“Pluimvee en kweekvis in Europa worden gevoerd met vismeel en soja, voornamelijk afkomstig uit Zuid-Amerika”, zegt Peter Rowe, medeoprichter en CEO van Deep Branch. “Dat is niet duurzaam. Wij kunnen met CO2, water, waterstof en micro-organismen hoogwaardige eiwitten maken die specifiek geschikt zijn als grondstof voor veevoeder. Een procedé waarmee de CO2-uitstoot in vergelijking met de huidige gebruikte eiwitbronnen met meer dan 90 procent daalt.”

Deep Branch verwacht in het tweede kwartaal van 2021 met de proefinstallatie operationeel te zijn en vervolgens de productie van eiwitten uit te breiden op het Chemelot Industrial Park. Met de bouw van de pilot plant is een investering gemoeid van ruim € 2,5 miljoen euro, mede gefinancierd door middel van een Europese REACT-FIRST subsidie.

Beeld: LuYago/Shutterstock