Lees verder
Paul Bennett van SCION, Nieuw-Zeeland is gekozen als de nieuwe voorzitter van het IEA Bioenergy Technology Collaboration Program voor 2021. Hij volgt Jim Spaeth op van het Amerikaanse Ministerie van Energie, die de afgelopen drie jaar voorzitter was.
Redactie / Parijs

Het uitvoerend comité van IEA Bioenergy heeft ook twee nieuwe vice-voorzitters benoemd die de voorzitter gaan ondersteunen: Sandra Hermle van het Zwitserse Bundesamt für Energie en Dina Bacovsky van BEST (Bioenergy and Sustainable Technologies), Oostenrijk.

“Dit is een geweldige kans voor mij om ervoor te zorgen dat we het positieve imago van bio-energie behouden als een van de belangrijkste mogelijkheden om de klimaatverandering tegen te gaan, nu de wereld streeft naar lagere koolstofemissies”, zegt Paul Bennet.

Het IEA Bioenergy Technology Collaboration Program (IEA Bioenergy TCP) is een wereldwijd netwerk voor onderzoek en implementatie van bio-energie. Het moedigt het gebruik van biomassa als energiebron aan om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te helpen verminderen, zowel binnen als buiten de lidstaten.

Beeld: engineer story/Shutterstock