Lees verder
Nienke Homan wordt per 1 mei 2023 voorzitter van de Koninklijke VNCI. Zij neemt het stokje over van Paul de Krom. Dat heeft de ledenvergadering besloten.
Redactie / Den Haag
Nienke Homan

Nienke Homan is geboren Groningse en oud-student van de Hanzehogeschool Groningen, waar ze sociaalpedagogische hulpverlening studeerde. Van 2015 tot 2021 was ze gedeputeerde van de provincie Groningen, met als portefeuille onder meer energie, energietransitie, milieu, en water. In deze rol leverde ze een belangrijke bijdrage aan de opbouw van de waterstofeconomie. Als bestuurder richtte zij zich onder andere op klimaat, energietransitie en de groene chemie, telkens vanuit de samenwerking tussen industrie, kennisinstellingen en overheden. Na haar politieke loopbaan werd Nienke onder meer ondernemer in waterstofketens, voorzitter Raad van Commissarissen Energie Data Services Nederland (EDSN) en voorzitter van de brancheorganisatie voor de keramische industrie (KNB).

“In deze tijden hebben we doorpakkers nodig”, zegt Nienke Homan over haar nieuwe functie. “De komende jaren moet het gebeuren: grondstoffen en producten die we dagelijks gebruiken op een duurzame manier produceren. De chemische industrie werkt daaraan en speelt daar een cruciale rol in. Al jaren zet ik me actief in voor het verduurzamen van de industrie door partijen samen te brengen. We gaan een groene economie alleen maar realiseren als iedereen meedoet.”

Beeld bovenaan: Chemport Europe