Lees verder
Bernard Wientjes wordt de nieuwe voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Hij werd deze week door de leden gekozen als opvolger van Mark Williams. 
Redactie / Den Haag

De nieuwe voorzitter is oud-ondernemer en voormalig voorzitter van VNO-NCW. Daarnaast is en blijft hij voorzitter van de Taskforce Bouwagenda en voorzitter van de raad van commissarissen van KPMG. In 2010 werd hij door De Volkskrant uitgeroepen tot Meest Invloedrijke Nederlander.

Wientjes gaat zich nu eerst een beeld vormen van de sector, door chemiebedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met fans en critici van de sector. ‘Zo vorm ik mij een beeld over de belangrijkste opgaves van de sector, zoals de transitie naar een CO2-arme industrie, de effecten van stoffen in interactie met mens en milieu en de discussie met de samenleving over chemie, wat doen chemische stoffen met mensen en voor ons welbevinden’, zegt hij op de website van de VNCI.

Vertrekkend voorzitter Mark Williams blijft lid van het dagelijks bestuur van de vereniging. Hij is verheugd met de komst van Wientjes, die volgens hem een grote rol kan spelen in de goede en professionele relatie met de overheid en andere belanghebbenden. ‘Met Bernard Wientjes krijgen wij een voorzitter die dat als geen ander kan. Ik kijk uit naar de samenwerking met hem.’