Lees verder
Oud-minister Cees Veerman is als voorzitter toegetreden tot de Raad van Toezicht van TKI-BBE. Veerman volgt Michiel Boersma op die vanwege persoonlijke omstandigheden zijn werkzaamheden heeft neergelegd.
Redactie

Veerman (1949) was in het verleden Minister van Landbouw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen Universiteit & Research en bijzonder hoogleraar Agrarische bedrijfseconomie- en sociologie aan de Universiteit van Tilburg. Ook is hij onder andere oud-voorzitter van Natuurmonumenten, oud-commissaris bij de Rabobank en emeritus-hoogleraar Duurzame Plattelandsontwikkeling aan Wageningen Universiteit en de Universiteit van Tilburg.

Gouden kans voor platteland

Veerman draagt de realisatie van een biobased economy een warm hart toe: ‘Dit is een duidelijk voorbeeld van hoe een mes aan twee kanten kan snijden. Enerzijds is het vanuit duurzaamheidsoogpunt noodzakelijk om fossiele grondstoffen zoveel mogelijk te vervangen door hernieuwbare bronnen. Anderzijds biedt een biobased economy gouden kansen voor de landbouw en het platteland. Denk daarbij aan de verwaarding van reststromen en aan nieuwe economische activiteiten op het platteland.’

Schat aan ervaring

Bestuursvoorzitter Kees de Gooijer is blij met de komst van Veerman: ‘Veerman heeft een uitgebreid netwerk in onder andere de agrarische sector, de financiële wereld en bij kennisinstellingen. Daarnaast is hij een gedegen bestuurder. We zien er naar uit om te mogen profiteren van zijn schat aan ervaring en zijn inzichten.’ Veerman volgt Michiel Boersma op. Boersma heeft vanwege persoonlijke omstandigheden zijn werkzaamheden neergelegd.