Lees verder
De Raad van Commissarissen van Avantium heeft Kees Verhaar voorgedragen als hun toekomstige voorzitter voor een termijn van vier jaar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. 
Redactie / Amsterdam

Verhaar zal hiermee mr. Jan van der Eijk opvolgen die tijdelijk zijn rol als voorzitter had neergelegd. Hij treedt af meteen na de Buitengewone Algemene Vergadering (BAV) van 30 november aanstaande. Van der Eijk blijft wel aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Synvina, een joint venture van Avantium en BASF.

Kees VerhaarZodra de benoeming van Verhaar als lid van de Raad van Commissarissen is goedgekeurd door de aandeelhouders, zal hij worden benoemd tot voorzitter. Zijn benoeming zal meteen na de BAV van 30 november van kracht zijn.

Verhaar heeft ervaring als CEO van Arizona Chemicals, wereldleider op het gebied van op hout gebaseerde chemicaliën, en een track-record van 30 jaar in de chemische industrie. Hij heeft onder andere intensief samengewerkt met gevestigde investeerders. Al deze kennis is voor Avantium van groot belang bij het opbouwen van een succesvol bedrijf in de hernieuwbare chemie. Verhaar is momenteel voozitter van de adviesraad van drie onderdelen van Ten Cate, een internationaal opererend bedrijf op het gebied van geavanceerde materialen.