Lees verder
Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. De kunststofindustrie is dan ook flink in beweging, met de ontwikkeling van circulaire- en bioplastics. Dit heeft gevolgen voor alle kunststofproducenten.
Redactie / Veldhoven

Om de kennis van ondernemers en medewerkers over kunststoffen en verwerkingsprocessen weer volledig up-to-date te brengen, organiseert het Mikrocentrum in Veldhoven diverse nieuwe of geactualiseerde cursussen die zijn opgezet in samenwerking met Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen:

  • Basiskennis kunststoffen en verwerkingstechnologie (een solide fundament, waarbij ook de nieuwste ontwikkelingen in de kunststofindustrie worden besproken, inclusief bioplastics);
  • Kunststofkennis (verdieping van het kennisniveau van beschikbare kunststoffen en hun verwerking, maar ook van biomaterialen en recycling);
  • Polymeerchemie (een cursus op HBO-niveau waarbij deelnemers onder meer de gelegenheid krijgen om zelf een polymeer te synthetiseren, te analyseren en te karakteriseren. Een volledige dag wordt besteed aan biopolymeren op basis van zetmeel, PLA en PHA).

Deze cursussen kunnen ook bedrijfsintern worden gegeven. Meer informatie over de inhoud, data en prijzen van de cursussen is te vinden op de website van het Mikrocentrum.