Lees verder
De Green Chemistry Campus heeft een 3D animatie gepubliceerd van het TNO Biorizon Biomass to Bio-Aromatics Lab, dat in de demo facility van de campus in Bergen op Zoom is gevestigd.
Redactie / Bergen op Zoom

Het Biorizon Shared Research Center is een initiatief van TNO, VITO en ECN part of TNO. Samen met de industrie onderzoekt Biorizon hoe aromaten gewonnen kunnen worden uit biomassa-reststromen, zoals groente-, fruit- en tuinafval. Maar liefst 40% van alle chemicaliën is aromatisch van aard, dus het potentieel om te vergroenen is enorm. Momenteel worden nog de meeste aromaten uit aardolie gewonnen.

In de 360 graden presentatie kan iedereen virtueel rondwandelen door het lab. Dat kan zowel op een gewoon beeldscherm als met een virtual realitybril. De volgende apparaten zijn te zien:

  • Bifasische Reactor voor de continue conversie van oplossingen van lignocellulosesuiker in furanische tussenproducten;
  • Multi-Purpose Batch Reactor: een flexibele reactor met een geïntegreerde filtratie-eenheid, om een ​​verscheidenheid aan bio-aromatische monsters te bereiden;
  • Condensatieskid: een continue reactor voor corrosieve reacties, hoofdzakelijk gebruikt om furanische tussenproducten te bereiden;
  • Continuous Flow Diels-Alder Skid (fot0): een continue reactor voor bio-aromaten/precursorproductie op een schaal van meerdere kilogrammen per dag.

De animatie is te vinden op de website van de Green Chemistry Campus.