Lees verder
Groningen heeft ambitieuze plannen om een ​​groene waterstofeconomie op te zetten. Ze komen uitgebreid aan bod tijdens een bijzondere sessie op Springtij, het jaarlijkse duurzaamheidsforum op Terschelling.
Redactie / Terschelling

Nienke Homan (provincie Groningen), Cas König (Groningen Seasports) en Maarten van Dijk (skyNRG) zijn uitgenodigd om de deelnemers te inspireren. Ze zullen in een zogeheten ‘systeemopstelling’ duidelijk maken hoe industrie, overheid, kennisinstellingen en het maatschappelijk middenveld samenwerken in deze transitie en wat er nodig is om deze te laten slagen.

De systeemopstelling, aanvankelijk een methode uit de familietherapie, is bedoeld om een ​​actieve dialoog op gang te brengen, waarbij niemand zich inhoudt en waarbij er geen sprake is van macht of intellectuele afstand. De dialoog begint bij de sessies op Springtij en zal daarna worden voortgezet binnen het Europese Riconfigure-project dat tot doel heeft het innovatieproces te democratiseren door het grote creatieve potentieel van het maatschappelijk middenveld aan te boren.

Meer informatie over Springtij is te vinden in de agenda.

Beeld: Sara Winter/Shutterstock