Lees verder
Van biobased boomankers tot veranderingen in gemeentelijke inkooptrajecten en van succesvolle quick wins tot een uitgekiend miljoenen project: Green Deal 199 heeft in drie jaar tijd tientallen succesvolle projecten voortgebracht waarin biobased producten voor de openbare ruimte werden toegepast.
Redactie / Bergen op Zoom

Doel van deze overeenkomst was de biobased economie te versnellen door gerichte toepassing van biobased producten in de openbare ruimte te bevorderen. Er is gekozen voor de openbare ruimte omdat overheden in dit domein veel impact hebben op de stimulering van de biobased economie en vanwege het relatief grote volume biobased producten die voorhanden zijn.

Op 31 maart 2019 wordt deze Green Deal definitief afgerond. Ter gelegenheid daarvan organiseren RVO Nederland en advies bureau SOOH op 11 april een inspirerende slotbijeenkomst in Bergen op Zoom. De gemeente Bergen op Zoom was een van de partners van deze Green Deal, naast Provincie Noord-Brabant, Avans Hogeschool, Dolmans Landscaping Group, PEP Business, Natural Plastics BV, Provincie Zeeland, RWS, en het Centre of Expertise Biobased Economy.

Tijdens de slotbijeenkomst wordt een aantal concrete projecten en inzichten gepresenteerd. Ook leerpunten worden besproken. Het exacte programma en de locatie worden binnenkort bekendgemaakt.