Lees verder
Moeilijk te recyclen afvalstromen; in de Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland maken ze er nieuwe grondstoffen van. Wie eens van dichtbij wil zien wat met pyrolyse allemaal mogelijk is, kan op 21 februari terecht op de Open Proeftuin middag in Moerdijk.
Redactie / Moerdijk

Pyrolyse is een thermische conversietechnologie om uit afvalproducten, zoals walnootschillen en oude autobanden waardevolle grondstoffen te maken, waaronder olie, kool en gas. Het is een circulair proces dat bijdraagt aan vermindering van de CO2-uitstoot.

De technologie is echter nog volop in ontwikkeling en daarom doen bedrijven, regionale overheden, onderwijs- en kennisinstellingen gezamenlijk onderzoek in de Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland, gevestigd op het oude Tetra Pak terrein in de haven van Moerdijk.

De eerste resultaten worden gedeeld met de deelnemers aan de open (mid)dag. Ook wordt er een excursie langs de installaties georganiseerd. Het is dé gelegenheid om in contact te komen met de partners van de Proeftuin en te bespreken wat er pyrolyse kan betekenen voor uw reststroom of product.

Kijk voor meer informatie of aanmelden in de agenda.