Lees verder
Op 7 juni 2018 wordt de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 ondertekend. Ondernemers die willen werken aan de professionalisering en opschaling van circulair inkopen kunnen zich nog hierbij aansluiten.
Redactie / Bussum

In de Green Deal Circulair Inkopen 2.0 spreken publieke en private organisaties met elkaar af de circulaire economie aan te jagen met hun inkoopbeleid. Iedere deelnemende organisatie brengt twee pilots in. Startende organisaties leren circulair inkopen door het te doen. Gevorderde organisaties werken naast hun pilots aan vraagstukken rond verdieping en opschaling.

Deelnemers en partners delen kennis, ervaringen, belemmeringen en successen. Ook de kennis en ervaring uit de eerste Green Deal wordt ingezet. In dat traject werkten ruim 40 publieke en private organisaties aan meer dan 80 pilots. Dat leidde tot extra circulaire inkopen ter waarde van zo’n € 100 miljoen, meldde MVO Nederland vorige maand.

De Green Deal Circulair Inkopen staat open voor overheden en ondernemingen, klein en groot, starters en gevorderden. Rijksoverheid, MVO Nederland, PIANOo, NEVI, Rijkswaterstaat en een aantal kennispartners ondersteunen de deelnemers. Gezamenlijk tekenen zij de Green Deal op 7 juni 2018 tijdens het PIANOo-congres voor inkoop- en aanbestedingsexperts uit de publieke sector.