Lees verder
De Sustainable Innovation Week, georganiseerd door Greenwise Circulaire Plastics en Chemport Europe, is met succes afgesloten na vier dagen vol inspiratie, ontmoetingen en kennisdeling. Van 14 tot en met 17 november kwamen wetenschappers, politici, ondernemers, start-ups en studenten samen in Noord-Nederland om deel te nemen aan een gevarieerd programma gericht op groene chemie en circulaire plastics.
Redactie / Emmen

De Sustainable Innovation Week had vijf belangrijke onderdelen: het CICE-congres, Study Visit, Sustainable Industry Challenge, Green Business Challenge en Chemport Expo.

Op 16 november kwam alles samen in Emmen. Bedrijven en organisaties ontmoetten elkaar op de beursvloer bij NHL Stenden in Emmen, deelnemers aan de Study Visit bezochten Noord-Nederlandse bedrijven en namen deel aan het CICE Congres, waar Gert-Jan Grüter, CTO van Avantium en professor Duurzame Chemie aande Universiteit van Amsterdam inspirerende inzichten deelde over groene chemie wereldwijd & regionaal.

Gerard Nijhoving, Managing Director van Senbis Polymer Innovations, benadrukte het belang van het evenement voor het bijblijven met ontwikkelingen en innovaties rond circulaire plastics. Hij kijkt uit naar mogelijke samenwerkingen en het delen van kennis met andere partijen in het veld.

Initiatief voor circulair ondernemen

De Sustainable Innovation Week heeft als doel innovaties in Noord-Nederland een podium te bieden, circulair ondernemen te versnellen en internationale samenwerking te stimuleren. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door Chemport Industry Campus Emmen (CICE).

Kijk voor meer informatie op de website van Chemport Europe.