Lees verder
"We zijn in Nederland heel goed in kennisontwikkeling, ook in internationaal verband, maar niet in het toepassen en tot waarde brengen van die kennis." Dat zegt Paul de Krom, de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) in Chemie Magazine, het ledenblad van de VNCI.
Redactie / Den Haag

Volgens de nieuwe voorzitter is een van de grootste uitdagingen de komende jaren het geld dat het kabinet heeft gereserveerd voor innovatie slim in te zetten: “Als we in onze klimaatambities de komende jaren een slag willen maken, moet het sneller. Eén van de hobbels is de ingewikkelde governance, vanwege de versnippering over verschillende instrumenten die niet altijd op elkaar aansluiten, waardoor je gefragmenteerde budgetten krijgt.”

Als voormalig bestuursvoorzitter en CEO van onderzoeksorganisatie TNO kent De Krom het Nederlandse innovatiesysteem als geen ander. “TNO en de chemische industrie hebben gezamenlijke programma’s op het gebied van biobased, circulaire economie, waterstof, en werken samen in Brightlands in Geleen. Het inzicht in hoe innovatie tot stand komt gaat in deze baan zeker helpen.”

De Krom is tevens commissaris van vervoersmaatschappij HTM, vicevoorzitter van de raad van toezicht van de Hogeschool Utrecht en voorzitter van Nederland Distributie Land. Op 14 februari trad hij toe tot het programmabestuur voor het groeifondsprogramma GroenvermogenNL, dat namens drie topsectoren het innovatie-ecosysteem voor waterstofproductie en -toepassingen wil versnellen.

Lees het volledige interview op de website van de VNCI.

Beeld: VNCI