Lees verder
3D printen en spuitgieten met afbreekbare biopolymeren zijn innovatieve technieken die nog volop in ontwikkeling zijn binnen het EDR-project Bioeconomie - Groene Chemie. Dat komt goed van pas tijdens de Coronapandemie.
Redactie / Werlte

“Wij produceren op dit moment houders voor gelaatsschermen tegen corona-infectie via 3D-printen en spuitgieten met biopolymeren, al dan niet versterkt met natuurvezels”, zegt Hansjörg Wieland van het 3N Kompetenzzentrum Niedersachsen Netzwerk Nachwachsende Rohstoffe und Bioökonomie in Werlte (Duitsland). “Deze schermen worden gratis verspreid onder reddingsdiensten, verzorgingstehuizen en medische praktijken.”

Het onderzoek naar biopolymeren richt zich nu op het ontwikkelen van natuurvezelversterkte biobased kunststoffen die biologisch afbreekbaar zijn, voor de industriële toepassing in 3D printen en microspuitgieten. Diverse Nederlandse en Duitse bedrijven en instellingen werken daaraan samen, gesteund vanuit de Eems-Dollard Regio (EDR). In beide projecten worden inmiddels veelbelovende resultaten behaald.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.

Beeld: 3N