Lees verder
Transities zijn niet alleen een kwestie van technologie. Minstens zo belangrijk voor het slagen van een transitie is het menselijk gedrag. Onderzoekers die zich daarop richten, kunnen nu een voorstel indienen bij NWO.
Redactie / Den Haag

Het doel van deze call Transities en Gedrag is dan ook om interdisciplinair onderzoek naar gedrag en gedragsverandering in transities te stimuleren. Daarbij staan de transitievraagstukken centraal die door de verschillende topsectoren zijn benoemd. Onderzoek zou zich bijvoorbeeld kunnen toespitsen op vragen als: ‘Welke rol speelt het inzetten op gedragsverandering in de vergroening van de logistiek?’, of ‘Hoe komen ondernemers tot duurzamer gedrag in relatie tot energie?’ Zo kan het onderzoek bijdragen aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling van Nederland in het algemeen en de verschillende deelnemende topsectoren in het bijzonder.

De financiering kan worden aangevraagd door ervaren en gepromoveerde onderzoekers met een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut. Mede-aanvragers zijn eveneens gepromoveerde onderzoekers met een aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkende onderzoeksinstelling.

Deadline voor de (verplichte) vooraanmelding is 23 april 2019, 14:00 uur en de uitgewerkte aanvragen moeten voor 25 juni 2019, 14:00 uur zijn ontvangen. Meer informatie is te vinden op de NWO-website.