Lees verder
De regio Eemsdelta behoort inmiddels tot een van de best presterende regio’s in de Nederlandse economie, dankzij de vergroening van de chemische industrie.
Redactie / Groningen

Dat zei Peter Arnold Jellema, bestuurder van het Economic Board Groningen, meldt de Groninger Internet Courant. Volgens Jellema is deze gunstige ontwikkeling mede te danken aan de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Deze investeringsregeling is bedoeld om de industrie te helpen bij de vergroening.

Jellema sprak tijdens een persconferentie in het Provinciehuis, waar gedeputeerde Patrick Brouns (Financiën) bekend maakte dat er in 2018 de vierde en laatste tranche van € 15 miljoen beschikbaar komt voor de RIG- regeling. Die is niet alleen voor de Eemsdelta bestemd, maar ook voor het Zernike Science Park.

Stimulans

Volgens gedeputeerde Brouns is er enkele jaren geleden voor gekozen om de vergroening van bedrijven in de Eemsdelta te stimuleren. Het heeft ertoe geleid dat inmiddels veel groene grondstoffen voor de chemie worden gemaakt, wat een stimulans is voor andere bedrijven om dit voorbeeld te volgen. ‘Straks is de Eemsdelta hopelijk de eerste regio in Nederland die kan zeggen: onze chemie is helemaal groen!’, aldus de gedeputeerde.

Vanaf 7 februari 2018 is het weer mogelijk aanvragen in te dienen voor de RIG. Op 18 januari 2018 organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een open informatiesessie voor geïnteresseerde bedrijven en subsidieadviseurs.