Lees verder
De broers Erik Heeres (RUG) en Andre Heeres (Hanzehogeschool) zijn onderscheiden met de Groene Groninger van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE), een prijs voor personen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan duurzaamheid in Groningen.
Redactie / Groningen

“Heeres en Heeres krijgen de Groene Groninger omdat zij met hun onderzoek inzicht hebben gegeven in de route naar groene chemie in de Eemsdelta en daarbij een sterke verbinding hebben gelegd tussen Universiteit, Hogeschool en industrie”, zei Nienke Homan, gedeputeerde en juryvoorzitter van de prijs. De broers stelden onder meer het rapport Biobased opportunities voor de Eemsmondregio en de Suiker Agenda op, in samenwerking met Chemport Europe.

De onderzoeken van de gebroeders Heeres leveren niet alleen kansen op voor de bedrijven maar zijn ook een grote bron van inspiratie voor studenten op de Hanzehogeschool en de RUG. De voorbeelden in de onderzoeken worden regelmatig gebuikt in colleges en opdrachten. “En dit is belangrijk om het talent van de toekomst in aanraking te brengen met de prachtige banen in de Groninger industrie. Je hoeft dus niet naar de Randstad om een mooie carrière op te bouwen” aldus Homan.