Lees verder
Donderdag 29 juni installeert drs. H.J. Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur, Dr. André Heeres als nieuwe lector Biobased Chemie. De installatie vindt plaats direct na de kick-off van het Kenniscentrum Biobased Economy in de Energy Barn op het terrein van EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe.
Nederland

André Heeres werkt binnen zijn onderzoekslijn aan de (bio)chemische modificaties van biomassastromen. Biomassa kan als grondstof dienen voor groene chemie, bioplastics of zelfs voor medische toepassingen. Heeres onderzoekt hoe je met chemie biomassastromen meer waarde kunt te geven en hoe de transitie naar een meer duurzame economie in Noord-Nederland bewerkstelligd kan worden. De nieuwe lector is sinds 2005 is in dienst bij het Groningse bedrijf Syncom, die de onderzoekslijn financiert.

Heeres studeerde chemie aan de Rijksuniversiteit Groningen en is daar ook gepromoveerd op de ontwikkeling van nieuwe zetmeelderivaten. Hij werkte eerder bij TNO Voeding; Biomade Groningen en Selact.