Lees verder
De samenwerking in de Europese bio-economie wordt steeds sterker. Dat concludeert het Bio-based Industries Consortium (BIC) op basis van haar algemene vergadering van vorige week. Daar verwelkomden zij 16 nieuwe full members en 22 nieuwe associate members.
Brussel

Directeur BIC, Dirk Carrez: ‘De toevoeging van 38 nieuwe leden laat zien dat er vertrouwen is in BIC’s mogelijkheden om de Europese bio-economie te stimuleren door biobased bedrijven bij elkaar te brengen. We zijn blij met onze groei, waaruit blijkt dat er vanuit de industrie een grote toewijding en steun is voor de BBI JU (Bio-Based Industries Joint Undertaking)’.

De algemene vergadering van BIC werd gevolgd door een open sessie waar Philippe Mengal, directeur BBI JU, de activiteiten van de organisatie besprak. ‘Het BBI JU programma is de katalysator in de omschakeling naar een duurzame Europese biobased economie. Bij de ondersteuning van onderzoek en innovatie acties, is haar bijdrage voor de eerste drie voltooide calls €419 miljoen financiering voor 36 lopende projecten. Als joint venture tussen de Europese Commissie en BIC, helpt de BBI JU om de juiste omstandigheden te creëren voor een competitieve industriële biobased sector in Europa.’

Belangrijk voor het succes van het BBI JU is de interregionale samenwerking, die ervoor zorgt dat de biobased technologie kan groeien. De rol van de regio’s was dan ook het hoofdonderwerp van de algemene vergadering van BIC.

Lees ook: ‘Belangrijke rol voor internationale regio’s’