Lees verder
De belangenorganisatie van de Europese biotechnologie EuropaBio lanceert een nieuw sectoroverschrijdend Biofabricage ('Biomanufacturing') Platform.
Redactie / Brussel

Biofabricage omvat producten en processen op basis van biotechnologie. Deze geavanceerde technologie brengt wereldwijd belangrijke veranderingen in de industrie teweeg, onder meer in sectoren als voeding, therapeutica, chemische tussenproducten, energie en materialen. Biofabricage levert innovatieve producten op die met traditionele fabricage onmogelijk of moeilijk te realiseren zijn. Het kan bovendien het gebruik van hulpbronnen zoals water en energie aanzienlijk efficiënter maken, waardoor de vraag naar fossiele brandstoffen, fossiele chemicaliën en het gebruik van niet-duurzame, circulaire materialen afneemt.

“Nu Europa de belangrijkste maatschappelijke en industriële overgang sinds de industriële revolutie doormaakt, is biofabricage een essentieel onderdeel daarvan”, stelt Claire Skentelbery, algemeen directeur van EuropaBio “De recente Executive Order van het Witte Huis van de VS over biofabricage is een wereldwijde boodschap dat biofabricage van cruciaal belang is voor een veerkrachtige en veilige economie en dat gecoördineerde beleidsmaatregelen de basis vormen voor succesvolle resultaten.”

EuropaBio vertegenwoordigt bedrijfs- en associatieleden uit alle sectoren, plus nationale en regionale biotechnologieverenigingen die op hun beurt meer dan 2600 biotechnologiebedrijven vertegenwoordigen, waarvan 2300 KMO’s.

Het nieuwe Platform voor Biofabricage organiseert zijn eerste beleidstop op 15 maart 2023 in Brussel. Kijk op de website van EuropaBio voor meer informatie.

Beeld: PopTika/Shutterstock