Lees verder
Op 7 mei opent de nieuwe call for projects van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. In totaal is 2,5 miljoen euro aan ondersteuning beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie en voor consumentengoederen. Op 16 mei is er een informatiebijeenkomst.
Redactie / Den Haag

Op dit moment verbruiken we veel meer grondstoffen dan de aarde kan produceren. Dit is op de lange termijn niet duurzaam en daarom moeten we de transitie maken naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden gebruikt en hergebruikt. De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE) stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Een van de middelen is de subsidieregeling KIA CE.

De vierde tender van deze regeling is open tussen 7 mei en 15 augustus 2024. In totaal is 2,5 miljoen euro budget beschikbaar voor de ontwikkeling van circulaire producten, processen en/of diensten. Het gaat hierbij om technologisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe of significant verbeterde producten, diensten en processen en onderzoek naar consumentengedrag, business- of verdienmodellen. De regeling staat open voor twee productgroepen:

  • Verwerkende industrie: kapitaalgoederen, elektrolysers en batterijen voor licht elektrisch vervoer
  • Consumptiegoederen: elektrische en elektronische apparaten, meubels, textiel en niet-plastic verpakkingen en wegwerpproducten.

Op 16 mei wordt in Amersfoort een informatie- en matchmakingbijeenkomst gehouden. Zie de agenda voor meer informatie.

Afbeelding: BSWei/Shutterstock