Lees verder
Er is regionaal veel ambitie om van de energietransitie een succes te maken, maar voor de uitvoering is te weinig aandacht. Dat stelt de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) in een reactie op de publicatie van de 30 regionale energieplannen (RES 1.0) vandaag (1 juli).
Redactie / Utrecht

Zaken als kosten, tempo en technische haalbaarheid zouden prominenter moeten worden meegenomen in de realisatie van de plannen, vindt de NVDE. Hiervoor zijn zowel de regio’s als het Rijk aan zet.

“Als ‘doeners’ in de energietransitie helpen de netbeheerders, projectontwikkelaars en energiecoöperaties graag om van de RES’en een succes te maken”, aldus Olof van der Gaag, directeur van de NVDE. “We vragen de regio’s om de vaart erin te houden en bij het concretiseren van de plannen meer aandacht te besteden aan de technische en financiële uitvoerbaarheid. Van het Rijk is financiële ondersteuning nodig om maatschappelijk wenselijke keuzes mogelijk te maken.”

De standpunten zijn verder uitgewerkt in een position paper dat is te lezen op de webiste van de NVDE. De Regionale Energieplannen zijn te bekijken op de website Regionale Energiestrategie.

Beeld: lovelyday12/Shutterstock