Lees verder
Limburgse ondernemers die innovatieve projecten hebben, kunnen ook dit jaar weer meedingen naar de zogeheten Limburg & Co InnovAward. Een geldprijs van van € 30.000,- van Limburg & Co, een initiatief van de Provincie Limburg.
Nederweert

Doel van de award is om ondernemers in het MKB te stimuleren tot echte innovaties van producten of diensten. Het liefst in samenwerking met andere ondernemers. Limburg & Co is gekoppeld aan de Brightlands campussen, maar dat wil volgens gedeputeerde Twan Beurskens (economie en kennisinfrastructuur) zeker niet zeggen dat alleen bedrijven van de campussen mee kunnen doen.  “We roepen nadrukkelijk alle bedrijven op die werkzaam zijn in agro & food, logistiek, chemie, materialen, smart (ict) services, medische technologie en life sciences om mee te doen. Belangrijke voorwaarde is dat het gaat om een echte innovatie.”

Winnaars

Een van de winnaars in 2015 was Dutch Green Carbon, een co-creatie van Black Bear Carbon en Rubber Maal Industrie Limburg (Rumal). Zij bedachten een concept om grondstoffen (granulaat) uit versleten autobanden te herwinnen en opnieuw te gebruiken. Jan van de Brand van Rumal blikt terug: ‘Behalve een geldprijs, heeft de InnovAward het circulaire overdenken binnen onze branche tamelijk gestimuleerd. Het heeft een gedachtewisseling op gang gebracht betreffende de herverwerking van auto- en vrachtwagenbanden tot hoogwaardige grondstoffen. De pyrolyse lijn, waarmee we de InnovAward hebben gewonnen, is inmiddels compleet gebouwd en bevindt zich momenteel in de opstart fase. In de loop van 2017 hopen we de lijn volledig in productie te kunnen nemen.’

Ondernemers kunnen nog tot en met 31 maart inschrijven. De prijswinnaars worden in december bekend gemaakt.

Voor meer informatie zie website Limburg & Co.