Lees verder
Partijen in Groningen gaan de komende drie jaar €20 miljoen investeren in het programma Fascinating. Dat maakt het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT) bekend, dat het programma coördineert. De helft van het bedrag komt van de provincie, via het Nationaal Programma Groningen. De rest wordt door de deelnemende organisaties bekostigd.
Redactie / Groningen

Fascinating staat voor Food Agro Sustainable Circular Nature Technology in Groningen. Het is een open innovatieprogramma dat de landbouwsector van de toekomst wil realiseren: een circulair systeem dat duurzaamheid, natuur, gezonde voeding en economische impact met elkaar in balans brengt. Dat gebeurt via vier pijlers:

  • Gezonde en gebalanceerde voeding;
  • Duurzame productie van nutritionele gewassen;
  • Energie-efficiënte en duurzame verwerking;
  • Non-food gebruik van reststromen.

In Fascinating werken de vier grote landbouwcoöperaties (Agrifirm, Avebe, Cosun en FrieslandCampina), LTO Noord en de Provincie Groningen samen met kennisinstellingen en organisaties in de voedingsindustrie, chemische industrie en de energiesector.

Organisaties en maatschappelijke partijen die mede vorm willen geven aan de doelstellingen zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij het ISPT.

Beeld: Paul Barbar/Shutterstock