Lees verder
Duitsland gaat de biogasproductie op korte termijn opschroeven om de vraag naar Russisch aardgas te verminderen. Dat maakt de Duitse Federaal minister van Economie Robert Habeck bekend.
Redactie / Berlijn

De uitbreiding maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen van het Bondsministerie van Economie en Klimaatbescherming om de gasvoorziening in de komende winter veilig te stellen. Huidige beperkingen van de jaarlijkse maximumproductie van biogas zullen worden opgeschort.

Sandra Rostek, hoofd van het hoofdkantoor Bio-energie ziet in het verhogen van de biogasproductie een positief signaal: “Binnenlandse en duurzame bio-energie kan een relevante bijdrage leveren aan het dekken van de energiekloof in elektriciteit, warmte en gas in de komende winter. Om maximale efficiëntie mogelijk te maken, is een versoepeling nodig van de wet op de hernieuwbare energiebronnen en van de bouw- en vergunningswetgeving. Dit zou het mogelijk maken om op korte termijn ongeveer 20 procent meer capaciteit te activeren in het huidige bestand van biogasinstallaties. Dit komt overeen met een totaal van 19 miljard kilowattuur aan gas en 7 miljard kilowattuur aan elektriciteit plus warmteopwekking.”

Lees meer op de website van de Duitse Biogasvereniging (Fachverband Biogas e.V.)

Beeld: Visions-AD/Shutterstock