Lees verder
Het Europese project Bio-Based Digital Twins (BBTWINS) organiseert op 15 mei van 10.00 tot 11.00 uur CET (GMT+2) een webinar waarin het potentieel van digitaltwins binnen de biobased agrifoodsector wordt onderzocht.
Redactie / Brussel

BBTWINS ontwikkelt een digitaal platform voor de optimalisatie van agrifood waardeketenprocessen en de levering van hoogwaardige biomassa voor bioprocessing. Het platform is gebaseerd op ‘digital twins’ technologie – het creëren van een real-time digitale replica van fysieke processen in de agrovoedingsindustrie.

BBTWINS combineert ook blockchain, kunstmatige intelligentie (machine learning en deep learning), big data, software analyse, computersimulatie van agrofoodprocessen en het Internet of Things (IoT) in dit platform.

Digital twin-technologie biedt een duurzame weg voorwaarts, waarbij risico’s als gevolg van klimaatverandering worden beperkt door landbouwprocessen te optimaliseren en efficiënter te maken.

Het vierjarige onderzoeks- en innovatieproject BBTWINS wordt gefinancierd door de Circular Biobased Europe Joint Undertaking (CBE JU) waarin het Bio-based Industries Consortium (BIC) en de Europese Commissie samenwerken om de Europese bio-economie, inclusief de agrofoodwaardeketen, concurrerender te maken.

Sprekers tijdens het webinar zijn o.a.:

  • Daniel de la Puente Ranea, hoofd EU-projecten, CNTA
  • Rebeca Martínez de Laguna Marquínez, R&D-ingenieur, PANOimagen
  • Israel Serrano, oprichter van StelvioTech
  • José Mª Alonso Rodríguez (Cacho), Innovatiecoördinator, SOLTEC Ingenieros SL

Voor meer informatie en registratie zie de website.

Beeld: MONOPOLY919/Shutterstock