Lees verder
Algen zijn uitgegroeid tot een miljardensector. De biotechnologische ontwikkeling van deze sector zal naar verwachting snel groeien en waardevolle goederen en diensten leveren in meerdere toepassingen. De jaarlijkse AlgaEurope-conferentie biedt een overzicht van de actuele ontwikkelingen.
Redactie / Rome

AlgaEurope is een wereldwijde conferentie over wetenschap, technologie en het bedrijfsleven in de Algae Biomass sector. Een van de belangrijkste succesfactoren van AlgaEurope is de nauwe samenwerking tussen EABA – European Algae Biomass Association en DLG Benelux.

Rome

De komende editie van de AlgaEurope conferentie zal opnieuw in een digitaal formaat worden gehouden. Aanvankelijk zou de conferentie plaatsvinden in Rome, Italië, maar omdat er nog veel onzekerheden zijn met betrekking tot de Covid-19 situatie en het internationale reizen, hebben de organisatoren in een vroeg stadium besloten de conferentie online te organiseren.

De laatste editie van AlgaEurope, die online plaatsvond van 1 tot 4 december 2020, verwelkomde 265 afgevaardigden en 188 organisaties uit 41 landen. Daarnaast werden zo’n 200 abstracts ingediend. De organisatoren zijn vastbesloten om nog meer afgevaardigden en organisaties aan te trekken voor de komende editie in december.

Volgens de planning wordt AlgaEurope 2022 zowel live als in online format in Rome gehouden!

Meer details over het programma worden binnenkort vrijgegeven. Meer informatie over de AlgaEurope conferentie is te vinden in de agenda.

Beeld: Ye.Maltsev/Shutterstock