Lees verder
De Britse organisatie BioVale kondigt aan dat het door de BBI JU gefinancierde Bioeconomy Ventures-programma is gekozen om zich te voegen bij twintig andere organisaties die innovatieagentschappen, acceleratoren, incubatoren en innovatieclusters op het gebied van bio-economie in heel Europa vertegenwoordigen.
Redactie / York

Het doel van Bioeconomy Ventures is een duurzaam ondernemersecosysteem in de bio-industrie tot stand te brengen dat de kloof dicht tussen wetenschap, beleid en mensen. Het fungeert als ontmoetingsplaats voor de ondernemers en de investeerdersgemeenschappen (business angels; ventures capitalists). Het project bevordert hun interactie en netwerkvorming met relevante belanghebbenden.

Eerder deze maand lanceerde Bio Ventures een nieuw digitaal matchmaking platform, als een toegankelijke manier voor start-ups, spin-offs, scale-ups en KMO’s om in contact te komen met investeerders.

BioVale zal ten minste twee pitching- en netwerksessies organiseren in de regio Yorkshire en Humber. Het doel is het Europese ondernemerschap op lokaal niveau te stimuleren door start-ups en investeerders met elkaar in contact te brengen en hen te betrekken bij het platform Bioeconomy Ventures. Het eerste pitch fest vindt plaats op donderdag 9 juni 2022 in York.

Zie de websites van BioVale en Bioeconomy Ventures voor meer informatie.

Beeld: Richard Semik/Shutterstock