Lees verder
Het Duitse Pulcra Chemicals (specialty chemicals) heeft de overname van Devan International Group (Devan) uit België aangekondigd.
Redactie / Ronse

Pulcra Chemicals is actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van hulpstoffen voor de textiel-, vezel- en leerdindustie. Het bedrijf met zijn hoofdkwartier in Geretsried nabij München (Duitsland) heeft in totaal 13 vestigingen wereldwijd, waar circa 1.000 mensen werken.

Devan heeft een lange staat van dienst op het vlak van groene chemie en duurzaamheid voor de mondiale textielsector. De voorbije twee jaar ontwikkelde het bedrijf diverse biogebaseerde innovatieve producten die helpen bij circulaire textiel-oplossingen. De onderneming is houder van diverse patenten op het vlak van thermoregulatie, probiotica en health & wellness.

Onder de merknaam BI-OME introduceerde Devan talrijke innovaties op het vlak van anti-microbiële en anti-virale oplossingen. Daarbij werd samengewerkt met VLAIO en het gerenommeerde Pasteur-instituut. De hoofdzetel van Devan bevindt zich in Ronse (Vlaanderen). Ook zijn er kantoren in Portugal, het VK, de VS en China.

Beeld: Benoit Daoust/Shutterstock