Lees verder
GIDARA Energy kondigt de samenwerking aan tussen haar onlangs aangekondigde Advanced Methanol Amsterdam (“AMA”) fabriek en belangrijke spelers in de circulaire waardeketen van niet-recyclebaar afval tot geavanceerde methanol: PARO, BP en Linde.
Redactie / Nootdorp

Met de samenwerking zetten de partijen een belangrijke stap in het verminderen van hun CO2-uitstoot en hun bijdrage aan de circulaire economie.

Het doel van de biobrandstoffabriek AMA is om bij te dragen aan betere, duurzamere brandstoffen en een circulaire economie. De integratie van de gehele productwaardeketen is daarom essentieel voor het succes van de fabriek en het voldoen aan de doelstellingen om CO 2 -emissiereductie te bereiken, zoals gedefinieerd in de Europese richtlijnen voor hernieuwbare energie (RED II).

Samen met de AMA fabriek gaat het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf PARO het lokale niet recyclebare afval pelletiseren dat als grondstof in de fabriek gebruikt wordt. De pellets (PFM) worden met behulp van de gepatenteerde HTW®-technologie van GIDARA Energy omgezet in geavanceerd synthesegasen vervolgens in geavanceerde methanol. Voor de afname van deze geavanceerde methanol werkt AMA samen met BP.

De CO2 uit het productieproces wordt samen met Linde opgevangen en geschoond en door OCAP (een dochteronderneming van Linde Gas) aan de glastuinbouw geleverd. Daarnaast werken GIDARA Energy, AMA en Linde samen om zuurstof beschikbaar te stellen dat AMA gebruik in het conversieproces.

Beeld: GIDARA