Lees verder
Natuurvezels zijn zeer bruikbaar als grondstof in de biobased economy. Papier, bouwmaterialen en verpakkingsmiddelen zijn zeer goed te maken van gewassen zoals hennep, vlas en spruitkool. Het doorontwikkelingen van deze markt biedt vele kansen voor de akkerbouw als leverancier van de grondstoffen, veel vezelgewassen zijn goed te telen op de zuidwestelijke kleigronden.
Redactie / Colijnsplaat

Daarover organiseert Biobased Innovation Garden Rusthoeve een webinar op 25 februari, met de volgende sprekers:

  • Leon Joore van het Natuurvezel Applicatie Centrum. Hij heeft al jarenlange ervaring met natuurvezels en spreekt over zijn visie op de doorontwikkeling hiervan.
  • Edwin Keijsers, DLO-onderzoeker van Wageningen Food & Biobased Research. Hij maakte de afgelopen jaren SWOTs van diverse non-food gewassen in meerdere landen. Hij vergeleek enerzijds verschillende gewassen die hetzelfde eindproduct kunnen leveren en anderzijds de verschillende producten die uit een gewas kunnen komen.
  • Adrie Albregste van de Biobased Innovation Garden Rusthoeve. Hij expertimenteerde onder meer met de teelt van jute en spreekt over de ervaringen daarmee.

Het definitieve programma wordt binnenkort nagezonden. Aanmelden kan al wel. Zie de agenda voor meer informatie.

Beeld: Monumasud/Shutterstock