Lees verder
Cosun Beet Company en Avantium bundelen de krachten om samen plantaardige glycolen (plantMEG™ en plantMPG™) uit bietsuiker te produceren, met gebruik van Avantium's gepatenteerde Ray Technology™.
Redactie / Dinteloord

PlantMEG (mono-ethyleenglycol) is een volledig recyclebaar, plantaardig, zuiver product dat wordt gebruikt in toepassingen als polyesterverpakkingen (PET en PEF), textiel en antivries. Bijna alle MEG die momenteel op de markt is, wordt geproduceerd met behulp van fossiele grondstoffen (olie, gas en steenkool).

PlantMPG (mono-propyleenglycol, ook bekend als 1,2-propaandiol) is een niet-giftig, plantaardig, zuiver product dat wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zoals onverzadigde polyesterharsen voor coatings en verbindingen, bijvoorbeeld in moderne windmolenwieken, evenals in warmtegeleidingsvloeistof voor zonnepanelen en in luchthavenactiviteiten voor het ontdooien van vliegtuigen.

Cosun Beet Company en Avantium zullen in 2021 een joint venture vormen en een investeringsbeslissing nemen voor de bouw van een commerciële fabriek in de eerste helft van 2023. Commerciële exploitatie kan starten in 2025.

Zie ook:

Beeld: vliegtuigvleugels ontdooien, TTphoto/Shutterstock