Lees verder
Avantium heeft in Delfzijl succesvolle toepassingstesten afgerond voor de plantaardige glycolen plantMEG™ en plantMPG™. Zo is er 100% plantaardig PEF geproduceerd uit Avantium's monomeren FDCA (furaandicarbonzuur) en plantMEG. Ook zijn relevante functionele eigenschappen van plantMEG en plantMPG aangetoond in ontdooiingsvloeistoffen, die op luchthavens worden gebruikt voor het ijsvrij maken van vliegtuigen.
Redactie / Delfzijl

De Ray Technology™ demonstratiefabriek in Delfzijl is in 2020 in gebruik genomen om processtappen in de omzetting van industriële suikers naar glycolen uit te voeren. Hierdoor is de productie van plantMEG en plantMPG samples mogelijk die representatief zijn voor het eindproduct van latere fabrieken op commerciële schaal. Zowel plantMEG als plantMPG zullen naar verwachting de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk verminderen in vergelijking met hun op fossiele brandstoffen gebaseerde equivalenten.

“Deze validatie van toepassingen effent de weg voor toekomstige licentiehouders van de Ray Technology™ om in te spelen op de groeiende vraag naar plantaardige, hernieuwbare en recyclebare materialen”, zegt Zanna McFerson, managing director Renewable Chemistries bij Avantium.

Beeld: Quinn Martin/Shutterstock