Lees verder
Corbion gaat weer melkzuur in Europa produceren. Zo wordt een eerder stilgelegde fabriek in Spanje weer in gebruik genomen. Het bedrijf heeft bovendien plannen voor de bouw van een nieuwe, gipsvrije melkzuurfabriek van € 150 miljoen. In de uitbreiding van de melkzuurproductie in Thailand en Brazilië investeert Corbion dit jaar € 30 miljoen.
Redactie / Amsterdam

Dat maakte het bedrijf deze week bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Volgens CEO Tjerk de Ruiter (foto) is Europa qua footprint de meest logische plek voor de nieuwe melkzuurfabriek: ‘Maar de keuze is uiteindelijk afhankelijk van de suikerprijs en van de regionale verschillen in investeringskosten.’ Thailand is dus ook nog steeds optie.

De activiteiten in Thailand, Brazilië en Spanje moeten resulteren in een uitbreiding van de productiecapaciteit met 50.000 ton in 2020. De nieuwe fabriek, die vanaf 2021 zal worden gebouwd, voegt daar nog eens 125.000 ton aan toe. Volgens Corbion is uitbreiding van de melkzuurproductie noodzakelijk om de verwachte marktgroei (10 tot 15% tot 2025) op te vangen. Melkzuur is een grondstof voor het afbreekbare bioplastic PLA.