Lees verder
De business unit Biobased Ingredients (food en biobased innovations) heeft de omzetgroei van Corbion een zet gegeven in het eerste half jaar. Het bedrijf realiseerde in deze periode een omzet van ruim 455 miljoen euro, een groei van 0,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015.
Gorinchem

De groei van Biobased Innovations was voornamelijk te danken aan verkopen van de bioplastics lactide en PLA (polylactide). Deze groei zal zich naar verwachting doorzetten, zeker voor PLA. Immers, Corbion gaat in Thailand een nieuwe PLA-fabriek met een capaciteit van 75.000 ton/pa bouwen. Met de investering zal Corbion, naast NatureWorks, een van de grootste PLA-producenten ter wereld worden.

Eerder gaf CEO Tjerk de Ruiter (zie foto) in een interview met Agro&Chemie al aan dat de polymerenmarkt interessant is voor Corbion. ‘We zien met name kansen op gebied van het ontwikkelen van polymeren op basis van biobased chemicaliën als FDCA of biobarnsteenzuur. Het probleem is wel dat het ontwikkelingsproces veel tijd in beslag neemt en vele hordes kent.’