Lees verder
Onderzoek vanuit het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) gaat de komende jaren ook plaats vinden bij het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom.
Redactie / Bergen op Zoom

Bij DAB wordt door verschillende bedrijven, start-ups en onderwijsinstellingen onderzoek gedaan naar duurzame oplossingen op het gebied van energie, de eiwittransitie, en hernieuwbare materialen. “Het een mooie plek om bedrijven en andere onderwijsinstellingen te ontmoeten en de samenwerking op te zoeken”, zegt Ralph Simons, directeur van CoE BBE.

De faciliteiten van DAB sluiten mooi aan bij de activiteiten van de CoE BBE lectoraten Biobased Building Blocks & Products en Biobased Building. Zo zal er onderzoek worden gedaan naar chemische aanpassingen voor het verbeteren van diverse myceliummaterialen, zoals plantaardig leer.

Met de vestiging bij DAB erbij heeft CoE BBE er een tweede locatie bij in Bergen op Zoom, naast de Green Chemistry Campus waar studenten stage lopen bij onder meer het Kleuren Applicatie Centrum en de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO die op de Campus werkt aan de ontwikkeling van bio-aromaten op basis van lignine.