Lees verder
Op Avans Hogeschool is Jappe de Best officieel als benoemd tot lector Biobased Resources & Energy. Hij sprak bij die gelegenheid zijn lectorale rede uit met de titel "Don’t WASTE the future: residual streams as a source for raw materials and energy."
Redactie / Breda

In zijn lectorale rede ging de nieuwe lector in op de lastige situatie waarin de maatschappij zich bevindt en waarin het lectoraat zijn onderzoek doet. Dat onderzoek moet niet alleen nieuwe kennis opleveren, maar ook analyseren welke impact nieuwe toepassingen in de product-levenscyclus hebben en wat dus de goede keuzes zijn om te maken. “Alleen in samenwerking met andere onderzoeksgroepen binnen en buiten Avans, maar zeker ook met studenten en met het werkveld in de regio, kunnen we de nodige impact maken”, stelde De Best.

Hij kreeg tijdens de ceremonie een toepasselijke, door studenten gemaakte lectorale ketting omgehangen die volledig bestaat uit de biobased plastics PLA en PHA.

Voor de gelegenheid is een magazine gemaakt over de activiteiten van de onderzoeksgroep Biobased Resources & Energy. Het is online te lezen via onderstaande link.

Beeld: CoE BBE