Lees verder
Noord-Nederland maakt grote stappen vooruit op het gebied van circulaire polymeren. Dat werd duidelijk tijdens het Chemport Connect Live Event eind vorig jaar.
Redactie / Emmen

Zo kondigde Avantium aan in 2023 een 5 kton FDCA flagship plant te gaan openenen in Delfzijl. Ongeveer een jaar later wil het bedrijf ook een flagship plant openen voor bioMEG. Daarmee zijn de bouwstenen beschikbaar voor 100% biobased PEF.

CuRe Technology gaat in Emmen een 25 kton demoplant bouwen voor de recycling van polyester. CuRe Technology ‘verjongt’ daarbij het PET om teruggang in kwaliteit te voorkomen en verontreinigingen te verwijderen.

Tejin Aramid werkt aan de vergroening van de wereldberoemde supervezel Twaron. Samen met BioBTX en Syncom lukte het om 92% van de grondstoffen biobased te maken.

En Senbis Polymer Innovations kondigde de oprichting aan van de Chemport Innovation Campus in Emmen. De organisatie gaat producten gaat maken met bedrijven en kennisinstellingen. Uiteindelijk moeten er ook eigen faciliteiten en een researchprogramma komen.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie

Beeld: Iris Sijbom Photography