Lees verder
Op 23 september om 15.00 uur organiseert Chemport Connect het eerste webinar in de aanloop naar het digitale live-evenement op 17 november, dat de eerder dit jaar geplande Sustainable Plastics & Materials Expo zal vervangen.

Op 23 september om 15.00 uur organiseert Chemport Connect het eerste webinar in de aanloop naar het digitale live-evenement op 17 november, dat de eerder dit jaar geplande Sustainable Plastics & Materials Expo vervangt.

Chemport Europe is het innovatieve ecosysteem voor chemie en materialen in Noord-Nederland. Bedrijven, overheid en kennisinstellingen werken samen aan een gedeelde ambitie: het veranderen van het karakter van de chemie.

Het is de ambitie van Chemport Europe om het eerste cluster in Nederland en wellicht in Europa te zijn met nul CO2-uitstoot en minimale milieubelasting. De hele industrie, bedrijven, overheid en kennisinstellingen van Chemport Europe werken samen om ketens te sluiten. De samenhang tussen de clusters in Delfzijl en Emmen versterkt dat ecosysteem verder. Delfzijl produceert voornamelijk ‘tussenchemicaliën’: duurzame bouwstenen voor bedrijven in de regio Emmen die zich richten op de productie van vezels en kunststoffen. En zo bouwt Noord-Nederland aan een cluster dat er echt toe doet. Niet alleen nationaal, maar wereldwijd.

Hoe Chemport Europe dat gaat doen, staat in dit webinar centraal. Errit Bekkering (programmamanager Chemport Europe), Cas König (CEO Groningen Seaports) en Gerard Nijhoving (CEO Senbis) bespreken hoe Chemport Europe aan deze ambitie werkt.

Wat maakt Chemport Europe uniek? Hoe dragen de verschillende chemische complementerende clusters bij aan de ambities? En wat levert het op? Deelnemers aan het webinar krijgen antwoord op deze vragen en hebben de mogelijkheid om live via chat vragen te stellen.

Zie de Chemport Connect website en de agenda voor meer informatie en registratie. 

Beeld: Chemport Europe