Lees verder
Holland Circular Hotspot en Chemport Europe/Groningen Seaports zijn een strategisch partnerschap overeengekomen voor het versterken van de circulaire economie via bioraffinage, groene chemie en groene energie, zowel binnen als buiten de Europese grenzen.
Redactie / Groningen

De nieuwe samenwerking bouwt voort op een gedeelde visie die de Nederlandse aanpak en oplossingen op het gebied van de circulaire economie internationaal promoot. Vanuit hun respectievelijke expertisegebieden creëert de samenwerking tussen Chemport Europe Groningen Seaports en de Holland Circular Hotspot verbindingen en een breed netwerk voor het groene chemie ecosysteem.

Als Nederlandse koploper in duurzame chemie heeft Chemport Europe zich actief ingezet om een ecosysteem te ontwikkelen dat oplossingen voor groene chemie implementeert in de regio Noord-Nederland. Daarom nemen circulaire polymeren en recycling een zeer prominente positie in het speelveld in, naast biobased grondstoffen en CO2 en waterstof als grondstoffen.

Henk Brink, voorzitter Chemport Europe: “Innovaties uit de Chemport regio bieden oplossingen voor de uitdagingen waar we wereldwijd voor staan en ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Holland Circular Hotspot onze boodschap wereldwijd zal versterken.