Lees verder
Chemelot InSciTe is veel méér dan een pilot plant. “Ieder project krijgt bij ons twee projectleiders: een die verantwoordelijk is voor de inhoudelijke voortgang en een die zich richt op de commercialisatie van de technologie", zegt directeur Emiel Staring.
Redactie / Geleen

Chemelot InSciTe, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, is in 2014 opgericht door vijf partijen met ambities in de markt voor biobased en biomedische materialen: DSM, de Universiteit Maastricht, het Maastricht UMC+, de TU Eindhoven (TU/e) en de Provincie Limburg. Zij investeerden ook in een faciliteit waar fysiek wordt gewerkt aan de opschaling van innovaties die de labschaal zijn ontgroeid. Daarbij is zowel aandacht voor de chemische technologie als voor de economische kanten van het ondernemerschap.

“Die zijn allebei net zo belangrijk”, zegt Staring. “Hoe je de technologie ontwikkelt, bepaalt namelijk ook hoe je hem kunt commercialiseren. Dat is het unieke karakter van Chemelot InSciTe: het samenbrengen van mensen met uiteenlopende kennis en kunde.”

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie.