Lees verder
CHAPLIN heeft de WOW-Juryprijs voor Beste Samenwerking 2021 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de landelijke WOW-dag op 5 november in Amersfoort.
Redactie / Amersfoort

In het programma CHAPLIN, onder penvoering van Circular Biobased Delta, werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de traditionele fossiele grondstof in asfalt, bitumen, te vervangen door plantaardige lignine. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het vergroenen van de wegenbouw-industrie en aan CO2 reductie.

Aan de Juryprijs is een bedrag van € 10.000 verbonden. Het bedrag wordt besteed aan de doorontwikkeling van lignine gebaseerd asfalt.

Publieksprijs

De Publieksprijs voor Beste Samenwerking ging naar Innovatie Proeftuin Diergaarde Blijdorp. Hier worden innovaties op gebied van deltatechnologie en water in de praktijk onderzocht. Studenten doen er onderzoek naar onder andere waterkwaliteit, startups testen er hun vernieuwende ideeën en tegelijkertijd is het een podium om de jaarlijkse 1,5 miljoen bezoekers te informeren over klimaatverandering, watergebruik en de nieuwe duurzame oplossingen in de stad of bij hen thuis.

Plaform WOW brengt beheerders van de weg, vaarweg en het water samen. Het is een netwerk van en voor overheden, van werkvloer tot bestuur. WOW, faciliteert kennisdeling en laat mensen elkaar inspireren.

Lees meer over CHAPLIN in het CHAPLIN dossier op de website van Circular Biobased Delta.

Beeld: Circular Biobased Delta programmamanager Joop Groen, Martin Junginger van Universiteit Utrecht en Jeroen Nagel van Rijkswaterstaat nemen de WOW-prijs in ontvangst.